Home / Projects / care / Het Gastenhuis Roden

Het Gastenhuis Roden

Aan de Schoolstraat in Roden wordt een Gastenhuis gerealiseerd. Het plan omvat de nieuwbouw van een tweelaags pand met daarin negentien wooneenheden voor mensen met dementie. De bewoners krijgen elk een eigen appartement met badkamer. Twee appartementen zijn geschikt voor paren die samen willen blijven wonen. Ook is er een logeerkamer beschikbaar voor bezoekers. Daarnaast wordt er een gezamenlijke woonkamer, grote woonkeuken en een sociëteit gerealiseerd. Het Gastenhuis wordt geleid door een zorgpaar. Voor hen wordt er aan het pand een woning gerealiseerd. Insteek van Het Gastenhuis is om kleinschalige zorg te bieden in een huiselijke omgeving.

Het ontwerp van het gebouw sluit naadloos aan op deze visie. Zo krijgt het de uitstraling van een woonhuis en is het terrein bereikbaar via een open entree. Aan de entreezijde is het gezamenlijk terras, de sociëteit en de woonkamer gesitueerd. Over de gehele gevel van de sociëteit en woonkamer wordt een overstek aangebracht, zodat de bewoners daar verkoeling kunnen zoeken tijdens warme dagen. De materialisering van het pand zal aansluiten op de bebouwde, landelijke omgeving.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: Amvest

meer zorgprojecten