Home / Projects / care / Het Gastenhuis Leusden

Het Gastenhuis Leusden

In Leusden is aan de Tabaksteeg een Gastenhuis gerealiseerd. De nieuwbouw betreft een drielaags pand met daarin negentien wooneenheden voor mensen met dementie. De bewoners hebben elk een eigen appartement met badkamer. Twee appartementen zijn geschikt voor paren die samen willen blijven wonen. Ook is er een logeerkamer beschikbaar voor gasten. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, grote woonkeuken en een sociëteit gerealiseerd. Het Gastenhuis wordt geleid door een zorgpaar. Insteek van Het Gastenhuis is om kleinschalige zorg te bieden in een huiselijke omgeving.

Het ontwerp van het gebouw sluit naadloos aan op deze visie. Het Gastenhuis heeft de uitstraling van een landhuis en het terrein is bereikbaar via een open entree. Aan de achterzijde, uitkijkend over het aangrenzende open landschap, zijn het gezamenlijk terras, de sociëteit en de woonkamer gesitueerd. De materialisering van het pand sluit aan op de bebouwde omgeving en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan. Zo heeft het Gastenhuis een klassieke bruinrode baksteen en een rijkgedetailleerde gevel. De woning van het zorgechtpaar bevindt zich in het hoofdvolume.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: Amvest

meer zorgprojecten