Home / Projects / offices / Kantoorgebouw Univé Dwingeloo

Kantoorgebouw Univé Dwingeloo

Voor Univé West-Drenthe heeft B+O Architecten een ontwerp gemaakt voor een duurzaam, nieuw kantoor aan de rand van Dwingeloo. In het ontwerp van gebouw is sterk rekening gehouden met de naastgelegen historische panden. Zo heeft het pand schuurachtige kenmerken en is het achter op de kavel gesitueerd. Op deze manier is de nieuwbouw goed ingepast in het karakteristieke dorp.

De schuurachtige kenmerken zijn goed terug te zien in de eenvoudige vormen. De verdieping heeft door een markante, donkere gevelbekleding een gesloten karakter. De gevelbekleding verwijst tevens naar de zwartgeteerde schuren. De begane grond is door de vele glaswanden juist erg transparant. De verdiepingen zijn zoveel mogelijk opengelaten. Ruimtes met een speciale functie kunnen worden afgesloten met glazen deuren.

architect: Pieter Brink / opdrachtgever: Univé West Drenthe / aannemer: Bouwbedrijf van Kampen

meer kantoorpanden