Home / Projects / private housing / Woonhuis Giethoorn

Woonhuis Giethoorn

Aan de Kanaaldijk in het buitengebied van Giethoorn is een kenmerkend nieuw woonhuis opgeleverd. Nadat de oorspronkelijke boerderij op dit erf door blikseminslag afbrandde, is er door B+O Architecten in een zeer korte periode een ontwerp voor een nieuw woonhuis en bijgebouw gemaakt.

Het nieuwgebouwde woonhuis is opvallend door de dominante kap die als deken over de woning ligt. De grote overstekken aan weerszijde zorgen voor een ruime overdekte buitenruimte. De robuuste kap wordt gedragen door onbewerkte massiefhouten eiken kolommen. Aan de kanaalzijde heeft het gebouw een zwart gebeitste gevel en aan de achterzijde is er door de glazen gevel een weids zicht op het groene polderlandschap.

Het bijgebouw is in dezelfde stijl en met dezelfde materialisering als de woning ontworpen. Naast onbewerkt massief eikenhout is er gebruik gemaakt van grijs gesmoorde dakpannen, zwart gebeitste gevelbekleding en een plint van metselwerk.

Het in het oog springende woonhuis staat krachtig op het erf. Door zijn landelijke uitstraling is de woning een waardevolle toevoeging aan zijn groene omgeving en passend binnen de ontginningscultuur van het landschap.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: particulier / aannemer: Bouwbedrijf Jongman / opleverjaar: 2017

 

meer particuliere woonhuizen