Home / Projects / retail / Winkelpand De Sting Nijmegen

Winkelpand De Sting Nijmegen

B+O Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuw winkelpand op de plek van het ‘lelijkste pand van Nijmegen’. In 2011 werd deze titel door 3000 Nijmegenaren verleend aan het voormalige en inmiddels gesloopte gebouw. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden de oorspronkelijke negentiende-eeuwse panden gesloopt en vervangen door een gebouw met een golfplatengevel. De geschiedenis is in het ontwerp van het nieuwe pand in ere hersteld. Zo heeft het drie verschillende gevels, die geïnspireerd zijn op de originele gevels.

De drie gevels hebben allen een eigen karakter. De middelste gevel is rijkgedetailleerd met bogen, lateien en erkers. De linkergevel heeft minder details, maar hier is een luifel aangebracht. De rechtergevel is klassiek sober. De gevels hebben allen op de begane grond, door het gebruik van glas en staal, een eigentijdse uitstraling.

Er is bewust voor gekozen om de klassieke gevels in het straatbeeld terug te brengen. De inhoud van de straat en van het pand vragen om authenticiteit en eenheid. Daarom is het ontwerp geïnspireerd op het verleden en heeft het gebouw een klassiek-modern karakter, dat de straat en het pand versterkt.

Het pand heeft een winkelfunctie en een oppervlakte van zo’n tweeduizend vierkante meter.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: Dela Vastgoed B.V / aannemer: Koenen Bouw- en Aannemingsbedrijf bv / vloeroppervlak: 2000 m² / opleverjaar: 2015

meer retail