Home / Projects / retail / Zara Haarlem

Zara Haarlem

In de binnenstad van Haarlem is een nieuw winkelpand gerealiseerd. Hierbij is de monumentale voorgevel van het voormalige pand blijven staan. Op de begane grond zijn grote puien geplaatst, die aansluiten bij de gebruiksfunctie van het pand. De winkel heeft een vloeroppervlak van ongeveer 3.000 m2. De internationale modeketen Zara is de gebruiker van het winkelpand.

Uitdagingen in het project waren ondermeer de omliggende belendingen, de binnenstedelijke situatie en de daglichttoetreding bij de achtergelegen appartementen. B+O heeft in samenwerking met de constructeur en de aannemer, KondorWessels te Amsterdam, de nodige maatregelen getroffen om de omliggende belendingen te stabiliseren en te beschermen.

De binnenstedelijke situatie vereiste vooral van de aannemer de nodige planning en organisatie. Zo was er geen ruimte rondom het pand voor opslag en keten. Deze stonden daarom in het in aanbouw zijnde pand.

Om de daglichttoetreding te behouden is op het laatste moment de dakopbouw op de 2e verdieping komen te vervallen en zijn de vluchtroutes gewijzigd. Het voormalige pand had een achtertuin. Om een groene ruimte te behouden, is er op de nieuwbouw een daktuin aangelegd.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: Dela Vastgoed B.V / aannemer: KondorWessels Amsterdam / opleverjaar: 2013

meer retail