Home / Projects / private housing / Private house Veeningen

Private house Veeningen

The detached villa in Veeningen is a country house with different faces. Situated on a terp, the house presents itself to the street strongly, with the unruly staircase as the primary eye catcher. The country house has been divided into two volumes, which are connected by a completely transparent centre piece, of which the staircase is also a part. The rear wall, with a large glass fa├žade, faces the Reestdal nature reserve.

The country house’s garden is characterised by a double row of oak trees, which strengthen the allure of the house. Add on the well-formed stable and a new, characteristic estate has arisen.

architect: Arnoud Olie / client: private / contractor: Bouw- en aannemingsbedrijf Kroes / completion: 2009

more private housing