Home / privé huizen / Woonhuis Hoogeveen

Woonhuis Hoogeveen

Dit woonhuis van B+O Architecten valt in de nieuwe uitbreidingswijk van Hoogeveen op, doordat stedelijk en ruimtelijk wonen ultiem worden gecombineerd. Een omsloten tuin maakt dat de bewoners zich op eigen grond kunnen terugtrekken. De auto staat los van het huis en de lange oprit zorgt voor voldoende afstand tot de directe buren. Het huis reageert met haar ronde vorm niet alleen op de ligging in de wijk, als laatste in de straat en tegen een fors dijklichaam, tegelijkertijd geeft deze vorm het huis een grote mate van beslotenheid mee.

De entree van de woning loopt parallel met een glazen gang in de woning. Deze gang kan worden ingericht als galerij, waardoor de bezoeker, tijdens de loop naar de voordeur, een geregisseerde blik in de woning wordt gegund. Door het gebruik van donkergrijze bakstenen en de keuze voor een zinken dak, steekt het ontwerp af bij de andere huizen in de nieuwbouwwijk Erflanden in Hoogeveen.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: particulier

meer particuliere woonhuizen