Home / zorg / Zorghuis Jannes van der Sleedenhuis Hoogeveen

Zorghuis Jannes van der Sleedenhuis Hoogeveen

B+O Architecten heeft een woonzorg-centrum ontworpen voor zorgorganisatie Jannes van der Sleedenhuis. In totaal zijn er 93 ruim opgezette zorgappartementen gerealiseerd. Het nieuwe onderkomen voor mensen met een hulpvraag heeft de vorm van een plus en bestaat uit de begane grond met daarop drie verdiepingen. Het zorgcentrum heeft de uitstraling van een villa, midden in een groene omgeving.

Op de begane grond is het nieuwe Jannes van der Sleedenhuis deels opengelaten, zodat het landschap doorloopt en het gebouw zwevend in het parklandschap staat.

Per bouwlaag verspringt het gebouw ongeveer 1,2 meter in 2 richtingen. De verdiepingen worden als het ware met de zonrichting ‘meegeduwt’. Hierdoor ontstaat er zonwering en krijgt het gebouw tevens een bijzondere uitstraling.

De vier vleugels van het ontwerp komen in het midden samen en vormen een overdekt plein. Ook hier zijn de verspringingen van het gebouw goed te zien zijn. Op het plein kunnen mensen elkaar ontmoeten en zijn er verschillende winkels te vinden.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: Woonconcept Vastgoed / aannemer: Brands Bouwgroep B.V. / bruto vloeroppervlak: 12000 m² / opleverjaar: 2013

meer zorgprojecten