Home / Projecten / hergebruik / Schouwburg Ogterop Meppel

Schouwburg Ogterop Meppel

Schouwburg Ogterop is van een koffiehuis uitgegroeid tot de schouwburg van Meppel en omgeving. In de loop der jaren hebben vele verbouwingen en uitbreidingen plaatsgevonden rondom de monumentale schouwburgzaal. Het resultaat van al deze verbouwingen en uitbreidingen was een hokkerig en onoverzichtelijk pand. Ook voldeed het pand niet meer aan de hedendaagse eisen en wensen die bezoekers en theatergezelschappen stellen aan een schouwburg. Daarom heeft B+O Architecten een ontwerp gemaakt voor de totale verbouw en upgrading van de entree en de foyers.

Uitgangspunt bij het ontwerp was het creëren van eigentijdse en transparante ontvangstruimtes. Om deze reden zijn de binnenwanden en de verlaagde plafonds verwijderd.

Vervolgens zijn in de ontstane, grote open ruimtes door middel van verplaatsbare glazen scheidingswanden afzonderlijke ruimtes gecreëerd. Verder zijn alle ruimtes opnieuw gestoffeerd en hebben ze een eigentijdse kleurstelling gekregen.

Tenslotte heeft B+O Architecten de mobiele barelementen, ontvangstbalie en garderobe ontworpen. Ook is een verlichtingsontwerp gemaakt en heeft B+O een interieurontwerp voor de losse inrichting voor haar rekening genomen.

Met deze verbouwing en upgrading is Schouwburg Ogterop de eigentijdse en transparante Schouwburg geworden, die voldoet aan de wensen van de bezoekers en gebruikers.

architect: Arnoud Olie / opdrachtgever: schouwburg Ogterop / opleverjaar: 2009

meer interieur